Utan kontanter i Österrike

Postat i Okategoriserat kl. 10:34 av | Kommentarer (1) |

”Nej, vi tar inte kort” ”Kreditcarte, es tut mir leid aber nichts”. Ja så har det låtit hela dagen, i taxibilar, på restauranger, på hotellet i Wien (som glatt tyckte att vi skulle betala 3700 Euro i kontanter), på cafeer mm mm. Nu är det 2010. Men i Österrike råder någon typ av medeltidsstämning, mysigt ibland men mestadels riktigt irriterande. 

Vi berättade för vår vänliga värd på Softwarepark Hagenberg nära Linz. Han skrattade, jo ni är så ”moderna” i Sverige. Här i Österrike är vi lite mer traditionella, vi gillar kontanter. Så det gäller att ladda kreditkorten och ta ut i allehanda bankomater så mycket det går. Förutom så klart på McDonalds, H&M och Starbucks. Där fungerar det med kort, tack och lov för amerikansk och svensk kultur.

Något som däremot fungerar väldigt bra i Österrike är tågtrafiken. Här är det massor av snö, men tågen går i tid och kommer fram i tid också. Helt fantastiskt, själv är man ju luttrad med Öresundståg och SJ som ställer in och försenar vid minsta lilla snöflinga. Kanske skulle DSB First och SJ ta ett studiebesök i Österrike och ta reda på hur de klarar av att hantera all snön.

Nu sitter vi i varje fall på tåget på väg hem från Linz tillbaka till Wien för ytterligare några dagar med möten. Det känns redan som en lyckad resa, flera av företagen vi mötte idag vill träffas igen för att samarbeta med företagen vi hade med oss och det var hela syftet med resan. Själv har jag lyckats hitta massor av energi till nästa års utmaningar, bl a i hur vi ska kunna hjälpa branschen att bli mer internationell.

Man får annars lätt skidåkningsabstinens (läs svår) här, speciellt idag i Hagenberg med gnistrande snö och strålande solsken kombinerat med -2 grader. Någonstans kände man att det hade varit riktigt nice att ta tåget åt andra hållet och hoppa av i Innsbruck istället, men plikten kallar och morgondagen är fylld av möten. Tur att alla är så positiva till oss och våra företag, då kan skidåkningen vänta ett slag.

Annons:

Kommentarer

  • F 2010-12-01 Haha! Kort är framtiden... och vi som inte fattar varför man inte kan betala med mobilen:)

Skriv En Kommentar

Kategorier

Länkar

Arkiv