Affärsmöjligheter i Österrike - jag bjuder på idéerna

Postat i Okategoriserat kl. 00:12 av | Kommentarer (4) |

Efter att ha tillbringat en vecka i Österrike (Linz och Wien) tillsammans med några av småbolagen i Öresundsregionen, har jag också spanat efter nya affärsmöjligheter utanför IT-branschen. Så för den hugade entreprenören kommer här fyra affärsidéer att sno:

Flygplatslogistik

Wiens flygplats har antagligen den sämsta logistiklösningen i hela Europa. I någon form av Österrikisk demokratisk anda har varje gate fått en alldeles egen säkerhetskontroll. Rättvist - javisst. Effektivt - inte alls. När paret framför oss, med varsin kaffekopp i handen (klart mer än 100 ml) insåg att de inte fick ta med sig det genom kontrollen bestämde de sig för att dricka upp kaffet. Nu var ju problemet att de redan skickat in alla sina väskor och kläder genom röntgenmaskinen, med följden att resten av passagerarna fick vänta medan de drack sitt kaffe. Jag skulle bli mycket förvånad om något enda plan i rusningstid lämnar i tid, vårt var 45 minuter sent. Så varsågod alla logistiknördar, åk till Wien och bygg om flygplatsen, snälla.


Starta ett kreditkortsföretag
Jo, jag vet. Det finns redan flera st. Problemet är bara att de flesta näringsidkare i Österrike vägrar att ta kreditkort. Nu pratar vi inte bara om taxibilar, gatukök och knallar. Nej, det inbegriper även hotell (hotellet vi bodde på tyckte helt frankt att 4 000 Euro är väl inga problem att betala kontant), Burger King, Starbucks (nej, vi har stängt av maskinen för idag 3 timmar före stängning) massvis med restauranger, varenda pub, diskotek, ja det mesta faktiskt. Ibland fungerade kortet i automaterna i tunnelbanan, för det mesta inte. Så någon med fantastisk förmåga att implementera kortläsare, kör igång ett bolag i Wien. Världen kommer att älska er, i varje fall den moderna som använder kort (och kanske snart mobiler för att betala).


Såstillverkning
Visst det är ju gott med Wienerschnitzel. Men det är väl ändå dags för lite produktutveckling även här. Panerat kött, potatis i någon form och citron. Sen är det liksom klart. En schyst sås hade väl varit på sin plats för att förhöja själva rätten. Så alla ni med matlagningsintresse, utveckla lite skojiga såser att öka smakupplevelsen med. Och glöm det där med ansjovis, det är något vi själva hittat på. Inga ansjovisar i Wien så långt ögat kan nå. Men lite sås till schnitzeln hade suttit fint.


Konceptrestauranger
Jodå, det finns sådana i Wien. Hur coola som helst. Och fyllda med rök. I Österrike är det liksom lite tvärtom, rökarna får bästa borden och bästa utsikten vi andra får trängas i hörnan bredvid toaletten. Här finns det också stora möjligheter för den glade entreprenören. Gör en ny restaurangkedja, där det faktiskt går att smaka maten man äter. En genial idé.


Nu ska det sägas att veckans resa utan tvekan varit otroligt positiv, speciellt för alla företagen som följde med. Men det är ju alltid kul att det också finns nya möjligheter för en glad entreprenör.

Annons:

Kommentarer

  • F 2010-12-06 Like +1
  • F 2010-12-26 Kom igen! Skriv något då! :-)
  • Jacke 2011-02-14 Test test http://www.example.com/
  • Johna995 2017-08-10 It is appropriate time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I want to suggest you few interesting things or suggestions. Maybe you can write next articles referring to this article. I wish to read more things about it! cbdafdeeefee

Skriv En Kommentar

Kategorier

Länkar

Arkiv